Η Ιστορία μας

Η ιστορία μας

Πως γεννήθηκε η Tandem

      Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας συναντιόμαστε και γνωριζόμαστε ως εθελόντριες στο Παράρτημα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Αναπήρων Παίδων Βούλας ή αλλιώς (πρώην) ΠΙΚΠΑ Βούλας, έχοντας στις αποσκευές μας διαφορετικές εμπειρίες και ιδέες. Οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών και των νέων στον χώρο αυτό μας οδήγησαν στην εξεύρεση καινούριων εθελοντών και εθελοντριών και στην ανάπτυξη περισσότερων δραστηριοτήτων, συνειδητοποιώντας ότι αυτό το “μικροσύστημα του ιδρύματος” που είχαμε βρει μπροστά μας μπορούσε να αλλάξει με τη δική μας παρέμβαση. Έτσι, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις προσωπικές διαδρομές μας, να μοιραστούμε τα όνειρα και τις προσδοκίες μας και να συμβάλλουμε ώστε να γίνουν μεγαλύτερες και ίσως πιο ουσιαστικές αλλαγές στις ζωές των ατόμων που διέμεναν και συνεχίζουν να διαμένουν σε αυτό τον χώρο. 

      Κάπως έτσι, το 2007 γεννήθηκε η Tandem, η οποία απέκτησε νομική μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με σκοπό να συστηματοποιηθεί η προσφορά των εθελοντών και εθελοντριών της. Η Tandem Α.Μ.Κ.Ε. συνεχίζει μέχρι και σήμερα “να ποδηλατεί” με βασικό της κίνητρο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών, νέων και ενηλίκων που ζουν σε ιδρύματα αλλά και την δημιουργία προϋποθέσεων για τη μετάβασή τους στην όσο το δυνατόν πιο αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση τους εκτός ιδρύματος.

Γιατί Tandem

      Το όνομά μας είναι εμπνευσμένο από το διπλό ποδήλατο “tandem” στο οποίο τα άτομα που ποδηλατούν μοιράζονται την προσπάθεια αλλά και τη διαδρομή.

      Σε σύγκριση με ένα συμβατικό ποδήλατο, το ποδήλατο tandem έχει σχεδόν διπλάσια δύναμη, ενώ επιτρέπει σε δύο άτομα διαφορετικής δύναμης να ποδηλατήσουν μαζί, γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή Παραολυμπιακά αθλήματα, στο οποίο οι αναβάτες  που συμποδηλατούν θεωρούνται ισάξιοι συναθλητές.

    Έτσι και η Tandem στηρίζεται στη συνεργασία ανθρώπων με αναπηρία και μη, που θέλουν να δράσουν, να προσφέρουν, να συμμετέχουν και να “ποδηλατήσουν” μαζί ακολουθώντας τη διαδρομή της συμπερίληψης και της συμπόρευσης.

Θέλεις να κάνεις ποδήλατο μαζί μας; Ελά στην ομάδα μας!

Περισσότερα