Το ΠΙΚΠΑ Βούλας αναζητά συνοδούς για νεαρά άτομα με αναπηρία (κινητικές, αναπτυξιακές ή άλλες βλάβες), που πρόκειται να συμμετάσχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΠΟΣΚΓΑμεΑ. Η κατασκήνωση βρίσκεται στη Νέα Μάκρη, και πρόκειται για την Ε’ παιδική κατασκήνωση Αγίου Ανδρέα.
Αυτή τη στιγμή αναζητούνται συνοδοί για την Γ’ κατασκηνωτική περίοδο, η οποία θα διεξαχθεί εντός του ΔΕΥΤΕΡΟΥ δεκαπενθημέρου του Αυγούστου – 16/8/2022 έως 25/8/2022 (σύνολο 10 ημέρες / 9 διανυκτερεύσεις)!!
Όποιο άτομο ενδιαφέρεται παρακαλείται να αποστείλει τα παρακάτω έγγραφα στο ky_paapv@0261.syzefxis.gov.gr
*Αίτηση συνοδού: https://docs.google.com/document/d/17kYW-OMREnXjaPtCnW00VWG_eXdYA0UH/edit?fbclid=IwAR2Jk-8F8xlc795zTUFWayxeSYlQRgcRuYhbDdrRyqcs2smSo1Kg–H3wIo (Τιτλος εγγράφου στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ: 04.ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΟΔΟΥ 2021 σε επεξεργάσιμη μορφή) μαζί με τα δικαιολογητικά που αναγράφονται εντός της.
*Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου: εκδίδεται ψηφιακά μέσω της πύλης https://www.gov.gr/…/poinik…/antigrapho-poinikou-metroou με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της ΓΓΠΣΔΔ (κωδικοί taxisnet)
Το κείμενο της δήλωσης είναι προσβάσιμο εδώ: https://docs.google.com/document/d/1c-osxPoH-TbNZ0M1KjIcnm4ZqOcoKIwM/edit?fbclid=IwAR2mXnMGgCL-M2Eqgx-kj5KazpBQsefd5WPBXBF-fq2M42xcgZNHP6VL7x8 (Τίτλος εγγράφου στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ: 05.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΟΔΟΙ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤ.Ν.4837_2021)
_____________________________
🔸 Τα καθήκοντα του/της συνοδού περιλαμβάνουν την 24ωρη φροντίδα του ατόμου που αναλαμβάνει, την παροχή βοήθειας στις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά και τη συνοδεία του στις δραστηριότητες του κατασκηνωτικού προγράμματος.
🔸 Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες σπουδές ή προϋπηρεσία. Είναι απαραίτητη όμως η καλή διάθεση, η υπευθυνότητα και η δέσμευση σε όλα τα καθήκοντα. Θα υπάρχει άτομο υπεύθυνο για τον φορέα αλλά και έμπειροι/-ες συνοδοί, πρόθυμοι να βοηθήσουν σε τυχόν δυσκολία ή απορία.
🔸 Η κατασκήνωση είναι κρατική και οι συνοδοί αμείβονται από το Υπουργείο Εργασίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση της αμοιβής είναι να υπάρχει λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας με κύριο δικαιούχο το(ν)/τη συνοδό. Τα χρήματα είναι περίπου 220 ευρώ και κατατίθενται μερικούς μήνες μετά την ολοκλήρωση του κατασκηνωτικού προγράμματος.
🔸 Θα τηρηθούν επιμελώς όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19.
😁 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω, στείλτε μας μήνυμα!